Synthesizer op auditie bij Feedback

Een belangrijk onderdeel bij de ontwikkeling van audio-apparatuur is (natuurlijk…) de mening van gebruikers en experts. Om deze reden raden we studenten aan om aan het begin van een project goed vooronderzoek te doen en feedback op een ontwerp te zoeken. De eerstejaars studenten hebben dit goed begrepen en hebben de hulp van Remco Doorleijers van Feedback Eindhoven ingeroepen om tot goede ontwerpen te komen.

Vlak voor de zomervakantie is een projectgroep met hun analoge synthesizer op bezoek gegaan bij Feedback om het product te laten beoordelen door de synthexpert van deze muziekhandel. De studenten vertellen:

“Het afgelopen half jaar hebben wij met een groep van zeven man aan het project ‘Analoge Synthesizer’ gewerkt. Het was een lang, maar zeer leerzaam project, wat geldt voor iedere groepsgenoot, ondanks de verschillende vooropleidingen en capaciteiten. Je bent er met z’n allen een half jaar mee bezig, maar bent ook in controle over elk aspect dat er bij de synthesizer komt kijken. Je begint namelijk echt met niets, en gaat aan de hand van (klant)onderzoek en eigen ervaring bepaalde eisen stellen aan het eindproduct. Vervolgens ga je dus beginnen met ontwerpen, testen en uiteindelijk het echte realiseren van het product, met als eindresultaat een vet apparaat, waar je dan ook terecht trots op zal zijn.”

Remco Doorleijers gaf de volgende feedback op de synthesizer:

“Ik was zeer verrast door de enorme klankmogelijkheden van de synth, en het bereik van met name het laag. Erg overtuigend! Jammer genoeg miste “the finishing touch” een beetje, waardoor de synthesizer niet echt muzikaal inzetbaar is. Wel is me duidelijk dat met iets meer tijd en een iets hoger budget een waanzinnige synth te bouwen is die zeker verkoopbaar is. (Vervelend gevolg voor mij persoonlijk is dat ik door het project ook maar begonnen ben met het samenstellen van een modulaire synthesizer!) “

Remco gaf verder aan dat de synthesizer een mooi scala aan golfvormen kan produceren in combinatie met een goed filter. Daarnaast is het lovenswaardig dat de synthesizer in staat is om pulsbreedtegemoduleerde signalen te generen.

Wij als studentencommissie zijn trots op deze eerstejaars en hopen dat ze in de toekomst nog vele mooie producten gaan ontwerpen!

Sound Engineering synth bij Feedback Eindhoven