Projectbegeleiding

Sinds dit lesjaar ontvangen Fontys Hogeschool Engineering en Sound Engineering ondersteuning van Michiel Schriever op het gebied van projectbegeleiding. Deze oud-student heeft net als de Commissie Sound Engineering een passie voor geluid en muziek. Michiel stelt zich voor:

In 2007 ben ik als totale leek hier op het Fontys begonnen aan elektrotechniek. Deze keuze heb ik gemaakt vanuit mijn achtergrond als bassist en mijn interesse in de techniek. Vanaf het begin van mijn opleiding heb ik geroepen dat ik als zelfstandige ondernemer aan het werk wilde zijn, in dienst van de muzikant. Een jaar geleden heb ik de knoop door gehakt en heb ik mijn eigen zaak opgezet, Scryver Design. Mijn doel binnen het bedrijf is om hoogwaardige apparatuur te maken voor de muzikant dat zowel op het podium als in de studio te gebruiken is. Dit vergt dus een robuust design met een minimale beïnvloeding op de kwaliteit van het signaal.

Na mijn afstuderen, afgelopen juli, ben ik hier op het Fontys begonnen als begeleider van projecten en practica. Als begeleider van Sound Engineering projecten binnen EXPO, probeer ik de student zoveel mogelijk te laten luisteren naar de schakelingen die hij/zij bouwt. In mijn ogen levert dit een fundamenteel inzicht op in de beïnvloeding van geluid door de gekozen componenten en schakelingen.

Zelf heb ik mij gespecialiseerd in het ontwerpen van analoge schakelingen, maar ik ben me er dermate van bewust dat in deze tijd digitale schakelingen een belangrijke rol spelen. Daarom ben ik er dan ook niet vies van om digitaal te combineren met analoog om zo het beste van beide werelden te gebruiken.”