Toekomstige Studenten

Heb je een passie voor muziek én techniek? Dan is Sound Engineering iets voor jou! Fontys Eindhoven biedt je de mogelijkheid om de reguliere opleiding Elektrotechniek in te kleuren met Sound Engineering. Dit houdt in dat je een volwaardig elektrotechnicus wordt met extra vaardigheden.

Dit heeft diverse voordelen:
– Veel van de theorie binnen Sound Engineering is toepasbaar binnen andere vakgebieden
– Je kan later ook binnen de reguliere elektrotechnische beroepen terecht.
– Sound Engineers ontwikkelen een uniek inzicht in techniek

Naast de reguliere elektrotechniek krijg je extra mogelijkheden om te leren over:
– Signaal bewerking (EQ, limiting/compressie, SFX. zowel analoog als digitaal)
– Signaal versterking (Buizenversterkers, klasse-A/AB/D/H etc.)
– Audiosynthese (Synthesizing, oscillatoren, filters, envelope generators)

De volgende onderwerpen zijn voorbeelden van projecten:
– Gitaareffecten en versterkers ontwerpen
– Synthesizers ontwerpen
– Luidsprekerbouw
– Randapparatuur ontwerpen

Door het vrije karakter van de opleiding hoef je niet altijd kant-en-klare projecten te volgen. Voor goede ideeën is altijd ruimte! Daarnaast verzorgt de commissie Sound Engineering excursies en lezingen om je wegwijs te maken in het vakgebied. Op deze manieren kun je nuttige contacten opdoen voor interessante stages. Tevens heeft de commissie contact met diverse bedrijven die ondersteuning bieden bij projecten.

Sound Engineering is niet alleen voor scholieren uit het middelbaar onderwijs interessant. Ook voor studenten uit het (technisch) middelbaar beroepsonderwijs is Sound Engineering een geweldige vervolgopleiding! Veel technici willen meer dan alleen maar aan knoppen draaien, ze willen weten hoe iets werkt, gerepareerd en ontworpen kan worden. Voor deze mensen biedt Fontys Sound Engineering een geweldige opleiding. Om een goede aansluiting op je huidige MBO-opleiding te verzorgen is er een instapcursus van 6 maanden. In deze periode wordt binnen diverse vakgebieden de basiskennis bijgebracht die nodig is voor Elektrotechniek. Er gelden wel voorwaarden voor de toelating tot de opleiding. Deze zijn te vinden op de website van Fontys

Heb je interesse in de opleiding? Kijk dan eens op:

www.fontys.nl/elektrotechniek

Sound Engineering is te vinden via de website van Elektrotechniek (Eindhoven)
Je mag voor vragen ook altijd contact opnemen met de commissie Sound Engineering via:

soundengineering@fontys.nl

Naast open- en meeloopdagen is de Commissie Sound Engineering altijd bereid om uitleg te geven over de opleiding. Is er een activiteit waar wij zeker bij moeten zijn? laat het ons dan weten! Er worden regelmatig scholen en opleidingen bezocht om te vertellen over de mogelijkheden binnen Sound Engineering.