Lezing 25 februari

Lezingen Sound Engineering

Sound Engineering organiseert op 25 februari weer een gezellige avond met boeiende lezingen. Voor deze avond hebben we twee gastsprekers: Marjoleine Peusens en Huub Hermens. Marjoleine verteld over het gehoor en Huub over het afstellen van PA systemen. Dit gaat zeker een interessante combinatie worden!

Een korte toelichting van de onderwerpen:

Anatomie & Preventie                                Marjoleine Peusens

Marjoleine gaat beginnen met het uiteggen van de werking van het oor. Natuurlijk de verschillende onderdelen van oorschelp, naar het trommelvlies, de gehoorbeentjes, het slakkenhuis en de gehoorzenuw, maar ook de passieve en actieve versterkers van geluid. De hefboomwerking van de gehoorbeentjes zorgen  al voor een versterking van geluid, maar in het slakkenhuis zitten actieve haarcellen die nog eens extra versterken. En die functie wordt steeds minder goed bij een gehoorbeschadiging (naast de beschadigde haarcellen). De verstoorde actieve versterkers in het slakkenhuis zorgen er voor dat naast een verminderd gehoor er soms ook overgevoeligheid voor geluid kan optreden.

Naast de werking van het gehoor wil ik nog aandacht leggen op hoe we onze oren tegenwoordig gebruiken en dat door dit “misbruik” mensen op steeds vroegere leeftijd te maken krijgen met gehoorbeschadiging. Marjoleine zal ingaan op wat dit in de praktijk betekent. Daarna zal Marjoleine kort iets vertellen over gehoorbeschermers.

PA systemen afstellen                                Huub Hermens

Heb je je altijd al afgevraagd hoe de grote geluidssystemen op festivals worden afgesteld en ingeregeld? Huub Hermens vertelt je hoe je kan meten aan deze systemen en hoe je de meetresultaten weer kunt gebruiken in je ontwerp. Zo merk je dat een goede basis vaak belangrijker is dan je denkt. Speciaal voor mensen met een passie voor geluid!

Datum:  25-02-2015

Tijd:  18:30 Welkom met koffie en thee
19:15 Start lezingen

Lokaal:  1.212B

Adres:

Fontys Hogeschool Engineering
Rachelsmolen 1, gebouw R1
5600AH Eindhoven

Er zijn voldoende gratis parkeerplaatsen op het terrein van Fontys.

In het gebouw staan aanwijsbordjes die de weg naar het lokaal wijzen.

Schrijf je vóór maandag 20 februari in voor deze lezing door een mail te sturen aan soundengineering@fontys.nl .