Kennismakingsavond

KMA17
Op 26 september om 17:30 organiseert Fontys commissie Sound Engineering een kennismakingsavond. Hiermee verwelkomen wij onze eerstejaars studenten. Het programma bestaat onder andere uit een korte introductie van de commissie over de mogelijkheden binnen Fontys en het brede vakgebied audio, waaronder de Audio Engineering Society. Vervolgens wordt er een praktische en boeiende lezing gegeven door Mark Devlaeminck over luidsprekerbehuizingen. 

 

Fontys R1, Collegezaal R1 1.01

 

Planning:
17:30 Start introductie 
18:00 Start lezing Mark Devlaeminck
20:00 Verwacht einde

 

De lezing zal gaan over de verschillen tussen diverse typen luidsprekerbehuizing. Aan bod komen de verschillen in concept tussen (open) baffle, gesloten en open behuizingen, waaronder bass reflex, transmissielijn, bandpass etc. Wat zijn de verschillende typen behuizingen en wat zijn de voor en nadelen ervan. Wat is de rol van dempingsmateriaal? Hoe construeer je een goede kast? 

 

Dit wordt ondersteund met simulaties en daarbij wordt het belang van een interessante demonstratie en luistersessie niet vergeten. Diverse modellen zullen te horen zijn.

 

Over Mark:
Naast zijn baan als Business Line manager bij ALLDSP is Mark Devlaeminck een free-lance ontwerper en adviseur die zijn sporen verdiend heeft met het maken van ontwerpen voor diverse luidsprekerfabrikanten en -importeurs. Mark heeft tijdens zijn studie gewerkt hij bij Speakerland in Oss, waar men over een anechoische ruimte beschikte, een unicum in die tijd, waar hij enthousiast gebruik van maakte. Via Speakerland begon een samenwerking met luidsprekerfabrikanten die tot op heden voortduurt.
Mark heeft populair wetenschappelijke publicaties op zijn naam staan en een behoorlijke lijst ontwerpen voor onder andere luidsprekerfabrikanten als Vifa, Scan Speak, Peerless, Seas, Harbeth, Tymphany, Beyma, 18Sound, BNS, Opera, Selenium.

 

Hij is werkzaam geweest bij Brüel & Kjær, Behringer en Bosch Security systems als product manager Public Address.