Audio Engineering Society Activiteit HKU

Afgelopen dinsdag 5 januari heeft de Nederlandse studentensectie van de Audio Engineering Society haar eerste activiteit georganiseerd. Geïnteresseerde studenten van verschillende instituten waren welkom bij de HKU te Hilversum om een tweetal lezingen bij te wonen. Na de lezingen, geven door studenten, volgde een rondleiding door de HKU.
Rengert Eggink, derdejaars student bij het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, legde uit hoe zijn track ‘Methods Of The Past’ tot stand is gekomen. Na het beluisteren van deze track van zijn progressieve rockband Pink Bear ging Rengert van start. Veel uiteenlopende productiekeuzes kwamen aan bod en werden door Rengert verder toegelicht.
Tijdens de tweede lezing legde Thom Snippe (student Elektrotechniek bij Fontys Eindhoven) uit wat harmonische vervorming is en hoe dit gemeten kan worden. Na een inleiding waarin de grondbeginselen van harmonische vervorming werden vastgesteld ging Thom door met het praktische deel van zijn lezing. Dit werd gedaan aan de hand van een project dat Thom gedaan heeft waarin een THD Analyzer werd ontworpen.
Om bij te komen van de lezingen werd een korte pauze ingelast. Hierna kregen de aanwezigen de mogelijkheid om een zeer interessante rondleiding te volgen door het studiocomplex en een bezoek aan de dode kamer. De manier waarop je alleen jezelf hoort in een dode kamer was voor veel aanwezigen een unieke ervaring.
De twee boeiende lezingen gaven een goed beeld van twee verschillende kanten binnen de audiowereld. Samenvattend was deze eerste activiteit zeer geslaagd en zeker voor herhaling vatbaar!