Jamsessie 12 oktober 2017

SENGJS_17
Studenten en muzikanten opgelet!

Op donderdag 12 oktober organiseert Sound Engineering weer een uiterst gezellige jamsessie in Café Aloys op Stratumseind!
Iedereen die zin heeft in een gezellige avond mag komen; of je nu een instrument speelt of gewoon gezellig wilt komen genieten!

Ook dit keer heeft Keymusic Eindhoven een volledige backline voor ons geregeld. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over het meesleuren van een versterker of drumstel: alleen je gitaar, bas, toetsen of kerkorgel hoef je zelf mee te nemen!
Dus wat je ook speelt: neem het mee, alles is welkom! En neem vooral ook je vrienden en/of bandleden mee!

Wij hopen jullie allemaal te zien om 19:00 uur @ Café Aloys (Stratumseind 35)

Commissie Sound Engineering

js12102017

Kennismakingsavond

KMA17
Op 26 september om 17:30 organiseert Fontys commissie Sound Engineering een kennismakingsavond. Hiermee verwelkomen wij onze eerstejaars studenten. Het programma bestaat onder andere uit een korte introductie van de commissie over de mogelijkheden binnen Fontys en het brede vakgebied audio, waaronder de Audio Engineering Society. Vervolgens wordt er een praktische en boeiende lezing gegeven door Mark Devlaeminck over luidsprekerbehuizingen. 

 

Fontys R1, Collegezaal R1 1.01

 

Planning:
17:30 Start introductie 
18:00 Start lezing Mark Devlaeminck
20:00 Verwacht einde

 

De lezing zal gaan over de verschillen tussen diverse typen luidsprekerbehuizing. Aan bod komen de verschillen in concept tussen (open) baffle, gesloten en open behuizingen, waaronder bass reflex, transmissielijn, bandpass etc. Wat zijn de verschillende typen behuizingen en wat zijn de voor en nadelen ervan. Wat is de rol van dempingsmateriaal? Hoe construeer je een goede kast? 

 

Dit wordt ondersteund met simulaties en daarbij wordt het belang van een interessante demonstratie en luistersessie niet vergeten. Diverse modellen zullen te horen zijn.

 

Over Mark:
Naast zijn baan als Business Line manager bij ALLDSP is Mark Devlaeminck een free-lance ontwerper en adviseur die zijn sporen verdiend heeft met het maken van ontwerpen voor diverse luidsprekerfabrikanten en -importeurs. Mark heeft tijdens zijn studie gewerkt hij bij Speakerland in Oss, waar men over een anechoische ruimte beschikte, een unicum in die tijd, waar hij enthousiast gebruik van maakte. Via Speakerland begon een samenwerking met luidsprekerfabrikanten die tot op heden voortduurt.
Mark heeft populair wetenschappelijke publicaties op zijn naam staan en een behoorlijke lijst ontwerpen voor onder andere luidsprekerfabrikanten als Vifa, Scan Speak, Peerless, Seas, Harbeth, Tymphany, Beyma, 18Sound, BNS, Opera, Selenium.

 

Hij is werkzaam geweest bij Brüel & Kjær, Behringer en Bosch Security systems als product manager Public Address.

Lezing AES: Motional Feed Back

19 April spreken Stefan de Koning & Rob Munnig Schmidt over motion feedback in speakers. Motion feedback is een manier om een hoger rendement speakers te bouwen.
De lezing vind plaats om 7 Uur, in Fontys Rachelsmolen 1, R1_1.01

Stefan de Koning.
Werkte gedurende zijn carrière op diverse afdelingen binnen Philips, in Eindhoven en Breda. Stefan heeft gedurende 35 jaar onderzoek gedaan op het gebied van geluidsweergave Hij publiceerde diverse technische papers waaronder motional feedback systemen voor luidsprekers. Hij ontving een AES fellowship in 1997. Op 19 April spreekt hij over het historisch perspectief van motion feedback luidsprekers, en over de eerste stappen die op het Natlab geleid hebben tot de Philips MFB luidsprekers.

Rob Munnig Schmidt
Studeerde Werktuigbouwkunde aan de Technische Universiteit van Delft. Met de in zijn hobby opgedane ervaring op het vlak van electronica en electromechanica ontwikkelde hij binnen Philips Research diverse zeer nauwkeurige positioneringssystemen voor de eerste wafer steppers voor wat later ASML werd. Na 20 jaar Philips in research en ontwikkeling stapte hij over naar ASML en zette hij het werk aan “advanced motion systems” voort in een meer managerial rol. Rob keerde in 2006 terug naar Delft als Professor in Mechatronic System Design. Hij schreef het boek “The Design of High Performance Mechatronics” met hulp van enkele collega’s. In 2015 ging hij met vervroegd “pensioen” om zich volledig aan zijn bedrijf RMS Acoustics & Mechatronics te kunnen wijden en de kennis uit de high-tech industrie toe te passen op hoogwaardige audio systemen. Voor Grimm Audio ontwikkelde hij de LS1s-DMF motion feedback subwoofer. Rob is lid van de AES. Hij bespreekt deze avond de essentiële elementen die bij deze ontwikkeling een rol hebben gespeeld, de achterliggende regeltheorie in begrijpelijke termen en hij laat een praktische implementatie zien inclusief een demonstratie van kritische geluidsfragmenten op een concrete toepassing van het ontwerp.