Kennismakingsavond

KMA17
Op 26 september om 17:30 organiseert Fontys commissie Sound Engineering een kennismakingsavond. Hiermee verwelkomen wij onze eerstejaars studenten. Het programma bestaat onder andere uit een korte introductie van de commissie over de mogelijkheden binnen Fontys en het brede vakgebied audio, waaronder de Audio Engineering Society. Vervolgens wordt er een praktische en boeiende lezing gegeven door Mark Devlaeminck over luidsprekerbehuizingen. 

 

Fontys R1, Collegezaal R1 1.01

 

Planning:
17:30 Start introductie 
18:00 Start lezing Mark Devlaeminck
20:00 Verwacht einde

 

De lezing zal gaan over de verschillen tussen diverse typen luidsprekerbehuizing. Aan bod komen de verschillen in concept tussen (open) baffle, gesloten en open behuizingen, waaronder bass reflex, transmissielijn, bandpass etc. Wat zijn de verschillende typen behuizingen en wat zijn de voor en nadelen ervan. Wat is de rol van dempingsmateriaal? Hoe construeer je een goede kast? 

 

Dit wordt ondersteund met simulaties en daarbij wordt het belang van een interessante demonstratie en luistersessie niet vergeten. Diverse modellen zullen te horen zijn.

 

Over Mark:
Naast zijn baan als Business Line manager bij ALLDSP is Mark Devlaeminck een free-lance ontwerper en adviseur die zijn sporen verdiend heeft met het maken van ontwerpen voor diverse luidsprekerfabrikanten en -importeurs. Mark heeft tijdens zijn studie gewerkt hij bij Speakerland in Oss, waar men over een anechoische ruimte beschikte, een unicum in die tijd, waar hij enthousiast gebruik van maakte. Via Speakerland begon een samenwerking met luidsprekerfabrikanten die tot op heden voortduurt.
Mark heeft populair wetenschappelijke publicaties op zijn naam staan en een behoorlijke lijst ontwerpen voor onder andere luidsprekerfabrikanten als Vifa, Scan Speak, Peerless, Seas, Harbeth, Tymphany, Beyma, 18Sound, BNS, Opera, Selenium.

 

Hij is werkzaam geweest bij Brüel & Kjær, Behringer en Bosch Security systems als product manager Public Address.

Lezing AES: Motional Feed Back

19 April spreken Stefan de Koning & Rob Munnig Schmidt over motion feedback in speakers. Motion feedback is een manier om een hoger rendement speakers te bouwen.
De lezing vind plaats om 7 Uur, in Fontys Rachelsmolen 1, R1_1.01

Stefan de Koning.
Werkte gedurende zijn carrière op diverse afdelingen binnen Philips, in Eindhoven en Breda. Stefan heeft gedurende 35 jaar onderzoek gedaan op het gebied van geluidsweergave Hij publiceerde diverse technische papers waaronder motional feedback systemen voor luidsprekers. Hij ontving een AES fellowship in 1997. Op 19 April spreekt hij over het historisch perspectief van motion feedback luidsprekers, en over de eerste stappen die op het Natlab geleid hebben tot de Philips MFB luidsprekers.

Rob Munnig Schmidt
Studeerde Werktuigbouwkunde aan de Technische Universiteit van Delft. Met de in zijn hobby opgedane ervaring op het vlak van electronica en electromechanica ontwikkelde hij binnen Philips Research diverse zeer nauwkeurige positioneringssystemen voor de eerste wafer steppers voor wat later ASML werd. Na 20 jaar Philips in research en ontwikkeling stapte hij over naar ASML en zette hij het werk aan “advanced motion systems” voort in een meer managerial rol. Rob keerde in 2006 terug naar Delft als Professor in Mechatronic System Design. Hij schreef het boek “The Design of High Performance Mechatronics” met hulp van enkele collega’s. In 2015 ging hij met vervroegd “pensioen” om zich volledig aan zijn bedrijf RMS Acoustics & Mechatronics te kunnen wijden en de kennis uit de high-tech industrie toe te passen op hoogwaardige audio systemen. Voor Grimm Audio ontwikkelde hij de LS1s-DMF motion feedback subwoofer. Rob is lid van de AES. Hij bespreekt deze avond de essentiële elementen die bij deze ontwikkeling een rol hebben gespeeld, de achterliggende regeltheorie in begrijpelijke termen en hij laat een praktische implementatie zien inclusief een demonstratie van kritische geluidsfragmenten op een concrete toepassing van het ontwerp.

Musikmesse & Prolight + Sound 2017

17457276_955693981234328_556651050743035279_n

Sound Engineering gaat ook dit jaar weer naar de MusikMesse & Prolight + Sound beurs in Frankfurt! Wat dat is? Het is de grootste conventie in Europa op het gebied van light, geluid en podiumtechnieken, maar ook een grote variatie muziekinstrumenten worden tentoongesteld.

de inschijving kost €16,- . We vertrekken net als voorgaande jaren om 7:00 op Eindhoven station en zijn rond 22:00 weer terug in Eindhoven.

Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar dus wees er snel bij!(bij een volle inschrijven hebben Sound Engineering studenten prioriteit). De inschrijving’s lijst hangt op de deur van het S.V. Innovum hok. De inschrijving sluit op 31 maart!

Voor meer informatie, visit http://musik.messefrankfurt.com/ and http://pls.messefrankfurt.com/

Heb je vragen? neem gerust contact met ons op

Cheers,
Sound Engineering committee

— Notice! —
Eerste jaars: We vinden het erg spijtig maar i.v.m de planning van Fontys is de kans aanwezig dat er die dag een tentamen word ingeplaned. dit betekend niet dat je niet welkom bent, maar dat je een keus zult moeten maken.
Tweede jaars: Op deze dag zullen geen reguliere tentamens worden geplaned, hou echter zelf wel in de gaten of je geen herkansing hebt.
Derde & Vierde jaars: er zullen geen tentamens of herkansingen geplaned worden.