Musikmesse 2011

Ook dit jaar zijn we weer met een groep Sound Engineers naar Frankfurt gegaan voor een bezoek aan de grootste muziek-, audio- en lichtbeurs van Europa.

Voor de liefhebbers van licht en geluid is er Prolight & Sound waar bijna alle fabrikanten van licht- en geluidsapparatuur te vinden zijn. De overdonderende lichtshows vormen ieder jaar weer een mooie entree.

De studenten die de voorkeur geven aan muziekinstrumenten trokken vrijwel direct richting de Musikmesse alwaar de nieuwste en mooiste muziekinstrumenten te zien zijn. De mooiste gitaren, vetste synthesizers en meest luxe piano’s stonden uitgestald.

Ook Nederlandse fabrikanten waren uiteraard te vinden op de beurs. Zo waren de LS1 luidsprekers van Grimm Audio (http://www.grimmaudio.com) te zien. Deze luidsprekers zijn mede-ontwikkeld door Guido Tent van Tentlabs,  één van de ondersteunende bedrijven van Sound Engineering.

Hoogtepunt dit jaar was toch wel de demonstratie van de Production Resource Group (http://www.prg.com). Dit mondiaal opererende productiebedrijf verzorgt licht, geluid en broadcasting voor vrijwel ieder type productie. Bij het PRG-LEA-podium haalde PRG alles uit de kast hetgeen resulteerde in een korte maar overweldigende demo die alle zintuigen prikkelde.

Al met al kunnen we concluderen dat er voor iedere student interessante producten en shows te bezichtigen waren die inspiratie vormen voor de projecten binnen de opleiding!