Kennismakingsavond Sound Engineering

Na het nuttigen van een lekkere tandori soep, een broodje en wat drinken begon de Sound-Engineering kennismakingsavond. Thom, onze voorzitter, heeft voor de eerstejaars nog een korte uitleg gegeven wat deelname aan Sound Engineering inhoud. Thijs heeft nog zijn ervaring bij Tentlabs verteld waar hij stage loopt.
Hierna begon de gastlezing van Leon Huijgen. Leon is een enthousiaste en ervaren speakerbouwer. Leon werkt met hoogbegaafde kinderen aan projecten om zelf speakers te bouwen. Hij vertelde over verschillende akoestische aspecten en verschillende soorten luidsprekerkasten. Hij ging niet te diep in op het technisch gedeelte en gaf vooral veel uitleg bij foto’s die hij liet zien van zijn projecten. Zowel de projecten waar hij met studenten leuke speakers maakten maar ook toelichting hoe hij voor een eigen project high-end speakers gemaakt heeft.
Na het drinken van een lekker koud biertje werd de lezing vooral interactief en ging Leon in op alle vragen die we maar konden bedenken. Hierna sloten we uiteraard af met nog een lekker biertje en was de kennismakingsavond geslaagd.