Future students

Do you have a passion for music and technique? Than Sound Engineering will be just your thing! Fontys  Eindhoven gives you the opportunity to combine the regular Electrical Engineering education with the theme of sound. This means you’ll become an electrical engineer, with specialised skills in the  field of audio.

This has several advantages:
– A lot of theory within Sound Engineering can be used in other fields of study.
– When looking for a job you can always still choose to find a none audio related electrical engineering job.
– Sound Engineers have a unique perspective and insight on technique.

Besides the standard electrical engineering subjects you’ll get the opportunity to learn more about:
– Signal modulation (EQ, limiting/compression, SFX. both analog & digital)
– Signal amplification (Valve amplifiers, class-A/AB/D/H etc.)
– Audio Synthesis (Synthesizing, oscillators, filters, envelope generators)

The next subjects are examples of our projects:
– Guitar effects and amplifier design
– Synthesizer design
– Building loudspeakers
– Design peripherals

Door het vrije karakter van de opleiding hoef je niet altijd kant-en-klare projecten te volgen. Voor goede ideeën is altijd ruimte! Daarnaast verzorgt de commissie Sound Engineering excursies en lezingen om je wegwijs te maken in het vakgebied. Op deze manieren kun je nuttige contacten opdoen voor interessante stages. Tevens heeft de commissie contact met diverse bedrijven die ondersteuning bieden bij projecten.

Sound Engineering is niet alleen voor scholieren uit het middelbaar onderwijs interessant. Ook voor studenten uit het (technisch) middelbaar beroepsonderwijs is Sound Engineering een geweldige vervolgopleiding! Veel technici willen meer dan alleen maar aan knoppen draaien, ze willen weten hoe iets werkt, gerepareerd en ontworpen kan worden. Voor deze mensen biedt Fontys Sound Engineering een geweldige opleiding. Om een goede aansluiting op je huidige MBO-opleiding te verzorgen is er een instapcursus van 6 maanden. In deze periode wordt binnen diverse vakgebieden de basiskennis bijgebracht die nodig is voor Elektrotechniek. Er gelden wel voorwaarden voor de toelating tot de opleiding. Deze zijn te vinden op de website van Fontys

Heb je interesse in de opleiding? Kijk dan eens op:

www.fontys.nl/elektrotechniek

Sound Engineering is te vinden via de website van Elektrotechniek (Eindhoven)
Je mag voor vragen ook altijd contact opnemen met de commissie Sound Engineering via:

soundengineering@fontys.nl

Naast open- en meeloopdagen is de Commissie Sound Engineering altijd bereid om uitleg te geven over de opleiding. Is er een activiteit waar wij zeker bij moeten zijn? laat het ons dan weten! Er worden regelmatig scholen en opleidingen bezocht om te vertellen over de mogelijkheden binnen Sound Engineering.