Rondleiding Popei

Afgelopen dinsdag 17 april hebben Sound-engineering studenten een rondleiding bij Popei gekregen. Dit was bijzonder leerzaam voor studenten die iets bij wilde leren over de bediening van apparatuur die er ontworpen wordt tijdens projecten.

De rondleiding begon in de live zaal waar ons werd uitgelegd hoe Popei te werk gaat bij optredens van live bands. Ook werd ons uitgelegd waarom er bijvoorbeeld zo’n groot mengpaneel gebruikt wordt. Daarnaast hebben we ook een kijkje mogen nemen in de backstage ruimte waar bands zich terug kunnen trekken / klaar maken voor het optreden. Popei zijn hoofd doel is het verhuren van repetitie ruimtes, daarom was dit ook een onderdeel van de rondleiding. Elke repetitie ruimte heeft een eigen backline en geluidsinstallatie en is akoestisch behandeld.

Maar misschien wel meest het interessante van de rondleiding was de studio van Popei. De studio bestaat nog uit een analoge 48  kanalen studio mengpaneel met een uitgebreide keuze uit verschillende randapparatuur. Hier kunnen bands opgenomen en gemixt worden.